Nakon što su libanski zvaničnici okrivili Izrael za ovaj incident, IDF je negirao odgovornost i izjavio da su mirovne snage UN ranjene eksplozivnom napravom koju je Hezbolah postavio

Grupa mirovnih snaga UN ranjena u eksploziji, za koju su libanski zvaničnici okrivili Izrael u južnom Libanu u Remejšu u subotu, povređena je u eksploziji bombe koju je pored puta postavio Hezbolah, saopštile su Odbrambene snage Izraela (IDF), a prenosi RTS.

Ubrzo nakon incidenta koji se dogodio 30. marta, IDF su negirale da su izvodile bilo kakve napade u oblasti Remejša, preneo je Tajms of Izrael.

Medijski i bezbednosni izvori povezani sa Hezbolahom tvrdili su u izjavi za Rojters da su pripadnici IDF izveli napad dronom na vozilo sa četiri zaposlena u UN.

Portparol IDF Avičaj Adrae, izjavio je da su, prema najnovijim informacijama dostupnim vojsci, mirovne snage UN ranjene "eksplozivnom napravom koju je Hezbolah postavio u tom području".

Prema navodima Organizacije Ujedinjenih nacija za nadzor primirja (UNTSO), četiri posmatrača su vršila pešačku patrolu i nisu bili u vozilu kao što su prvobitni izveštaji sugerisali. UNTSO je saopštila da su oni ranjeni nakon što je "bomba eksplodirala u blizini njihove lokacije".

Autor: Rts.rs