Fondacija Novak Đoković ostaje istrajna u svojim nastojanjima da podrži ustanove važne za rani razvoj

Povodom Svetskog dana pozorišta, Fondacija Novak Đoković se udružila sa Pozorištem lutaka Pinokio, kako bi organizovali posebno izvođenje predstave Snežana i sedam patuljaka za 300 mališana.

Foto: Redportal/Dalibor Danilović

Ovim događajem Fondacija Novak Đoković i Pinokio nastavljaju uspešnu saradnju, nakon što je Fondacija podržala jedino pozorište lutaka u Beogradu donacijom od više od 8 miliona dinara, što je omogućilo renoviranje i opremanje sale u kojoj je danas odigrana predstava Snežana i sedam patuljaka, po tekstu Ljubivoja Ršumovića.

Foto: Redportal/Dalibor Danilović

Fondacija Novak Đoković ostaje istrajna u svojim nastojanjima da podrži ustanove važne za rani razvoj.

Foto: Redportal/Dalibor Danilović

- Važno je da se deca od najranijeg uzrasta izlažu što kvalitetnijem sadržaju, a pozorište im u tome pomaže, doprinosi razvoju mašte kod mališana i čini da sanjaju sve veće snove. A Fondacija Novak Đoković veruje u njihove snove i posvećeni smo tome da pomognemo da se oni i ostvaruju - rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Foto: Dalibor Danilović

- Kada sam došao u Pozorište lutaka Pinokio, jedna od prvih saradnji bila je baš sa Fondacijom Novak Đoković, uz pomoć koje je, ugradnjom novih sedišta, sala pozorišta dobila novi i vedriji izgled. Drago mi je što naša saradnja i dalje traje i što danas zajedno pro-slavljamo Svetski dan pozorišta - kaže Vladan Đurković, direktor Pozorišta lutaka Pinokio.

- Najlepše je, ali i najteže igrati a decu, jer su oni najiskrenija i najstroža publika, njih nikada ne možete da prevarite - rekla je glumica Brankica Sebastijanović, koja je svojim tumačenjem lika Snežane oduševila mališane u publici.

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Redportal/Dalibor Danilović

Novak Đoković Fondacija osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji. Rad Fondacije zasniva se na uverenju da predškolsko obrazovanje može promeniti život dece i cele zajednice. To se postiže kreiranjem najkvalitetnijih programa u kojima je 2.237 vaspitača i nastavnika imalo priliku da se usavršava. Novak Đoković Fondacija je do sada izgradila, rekonstruisala ili opremila 58 vrtića, pomogla više od 8.670 roditelja kroz programe podrške i uticala na razvoj preko 54.000 dece širom Srbije. Za 15 godina rada Fondacija je rasla i obrazovala se uz realizaciju svojih projekata. Takođe se zalaže i za dovođenje svetski priznatih stručnjaka iz oblasti roditeljstva i ranog razvoja u Srbiju i zemlje regiona. Nakon posete dr Šefali 2022. godine, prošle godine u Srbiju i region su doveli i dr Gabora Matea.

Autor: Redportal.rs