U aktivnosti se možete uključiti i postati dobrotvor 🕊️🌍

Versko dobrotvorno starateljstvo već 57 godina brine o beskućnicima, siromašnima i socijalno ugroženim ljudima.

U okviru Verskog dobrotvornog starateljstva deluju Crkveni Dom zdravlja sa timom lekara dobrovoljaca koji nesebično daruju svoje vreme, znanje i iskustvo, Crkvena kuhinja sa pet punktova u gradu koja na dnevnom nivou podeli oko 2.000 obroka, pravno savetovalište, ali i Pravoslavni pastirski savetodavni centar sa 27 saradnika i stručnjaka iz oblasti teologije, psihijatrije, psihologije i sociologije koji pružaju usluge terapije i savetovanja.

View this post on Instagram

A post shared by Верско добротворно старатељство (@vds_beograd)

IZVOR: IG / @vds_beograd

Iz Verskog dobrotvornog starateljstva podsećaju na je Isus Hristos sebe poistovećivao sa svakim čovekom:

"Gladan bejah, ne nahraniste me; go bejah, ne obukoste me..." Ovo su najstrašnije reči koje će celo čovečanstvo čuti od Hrista u poslednjem momentu istorije. Hristos sebe identifikuje sa svakim čovekom, sa svakom ljudskom mukom i patnjom. Pa hajde da se potrudimo da te reči ne budu nama upućene – da budemo ljudi!

Dobrotvor možete postati slanjem SMS poruke 200 na broj 2844 u okviru akcije Nahrani gladnog, uplatom na dinarski ili devizni račun, doniranjem hrane i garderobe, mesečnim doniranjem sredstava ili prijavom kao dobrovoljac. Detalje o tome možete pročitati na zvaničnom sajtu.

IZVOR: YT / vds_beograd

Versko dobrotvorno starateljstvo

Versko dobrotvorno starateljstvo je dobrotvorna organizacija Srpske pravoslavne crkve osnovana 1967. godine po blagoslovu patrijarha srpskog Germana pri Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj. Rad VDS-a zasnovan je na osnovnim i neprolaznim hrišćanskim vrednostima ljubavi prema bližnjima. Na čelu VDS-a nalazi se patrijarh srpski Porfirije, dok je koordinator aktivnosti vikarni episkop toplički Petar.

Autor: redportal.rs