,,Nema lidera kome je toliko teško da balansira između Istoka i zapada", rekao je on 👏🏼

Jevgenij Primakov je direktor Rosotrudničestva, koje je formalni deo Ministarstva inostranih poslova Rusije. Ono predstavlja krovnu državnu organizaciju koja se bavi kulturnim projektima i saradnjom. On je danas dao intervju za Politiku.

Tom prilikom on je rekao da smatra da je Vučićev odnos prema Rusiji prijateljski.

Ne želim da laskam, ali Aleksandar Vučić je zaista mudar i oprezan državnik, nesporno veliki patriota.

On je naveo da voli Srbiju i da rado dolazi u nju.

Govoreći o sutrašnjoj 25. godišnjici agresije NATO-a na Srbiju ocenio je da je ona otvorila Pandorinu kutiju, odnosno vrata pakla.

Posle agresije na vašu zemlju usledili su Irak, Libija, provokacije u Gruziji i nažalost to što sada vidimo u Ukrajini. Agresija NATO-a na vašu zemlju stvorila je kriminalnu paradržavnu strukturu, koja predstavlja glavnu bazu preko koje se švercuju narkotici po Evropi.

Dodao je da su sa većine teritorije te kriminalne paradržavne strukture etnički očišćeni Srbi, a oni koji su opstali na severu suočavaju se sa svakodnevnim pritiscima i terorom sa krajnjim ciljem da i oni napuste svoja vekovna ognjišta.

Primakov se osvrnuo i na potez svoga dede koji je u vreme NATO bombardovanja Srbije bio predsednik ruske vlade, kada je iako je leteo u zvaničnu posetu SAD, tražio od pilota da okrene avion i vrati se nazad.

Moj deda Jevgenij Maksimovič prema svom činu okretanja aviona odnosio se uvek veoma spokojno i nije smatrao da je to herojski, već pre svega simboličan postupak.

Autor: pink.rs/redportal.rs