,,Platili smo i suviše visoku cenu, naš narod je patio", rekao je on 👆🏼

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, gostovao je u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić. On je tom prilikom rekao da je sve što se dešava, događaji poput ovog koji se dogodio u Moskvi, posledica geopolitičkih dešavanja u svetu.

On je istakao da je ovo što se dogodilo u Rusiji ogromna tragedija. On je rekao da je politika Srbije poslednjih godina nastojala da spreči da dođe do ovakvih događaja:

Mi smo poslednjih godina vodili opreznu spoljnu politiku, i baš zbog ovoga što se dešava u svetu, i sukoba za koje se nadam da neće prerasti u Treći svetski rat, mi sada vidimo plodove naše politike i izmeštanja iz politike koja bi mogla dovesti do ovakvih akata.

Ipak, on je istakao da nam je upravo na toj neutralnoj politici zamerano poslednjih godina, ali se ona ipak pokazala kao povoljna:

Sada vidimo kolika je to prednost, trudili smo se da vodimo računa o sebi. Platili smo mi i suviše cenu, nijedan svetski sukob nije mogao da nas mimoiđe i naš narod je dosta patio. Nadam se da ćemo moći da zadržimo našu politiku ovako uspešnom.

Dodao je da je zaštita nas i naše zemlje prioritet, te da je Beograd bezbedan grad:

Ne postoji takva metropola u ovom delu Evrope koja je bezbedna kao što je to Beograd.

Autor: pink.rs