Objasnio zašto je osnivanje Pokreta za narod i državu VAŽNO 👆🏼

Funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da je veliki Pokret za narod i državu, čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovor na situaciju u kojoj se nalazi Srbija i da to ne znači da će stranke i pojedinci koji budu deo njega biti saglasni oko svih tema, već da bi trebalo da budu jedinstveni kada je reč o najvažnijim društvenim i političkim pitanjima.

Vesić je za Tanjug naglasio da je veoma važno da se u narodnom periodu sve političke stranke, bez obzira na razlike zajedno sa SNS okupe u tom pokretu i budu jedinstvene oko najvažnijih društvenih i političkih pitanja.

Pokret koje predsednik najavio je odgovor naše države, Srpske napredne stranke i našeg predsednika na situaciju u kojoj se nalazi Srbija. Vi dobro znate da se Srbija nalazi pod velikim pritiscima, da se u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji nalazimo pod strašnim pritiscima zemalja koje su priznale tu samoproglašenu nezavisnost, jer to ima neke druge spoljnopolitičke implikacije u vezi sa ratom u Ukrajini.

Autor: tanjug.rs