Jedan od najznačajnijih bendova Severne Irske, nastao 1989. godine, čiji se debi album našao na svim top-listama

Kultni alternativni rok sastav Therapy? održaće koncert ove subote od 21čas u Hangaru Luke Beograd, što će biti njihov drugi koncert u Beogradunakon 17. godina.

- Prvi koncert u Beogradu imali smo 2007. godine i prelepo smo se proveli u vašem divnom gradu, upoznali smo fantastične ljude. Radujem se što ćemo opet videti naše srpske prijatelje. Neverovatno je vratiti se! Sviraćemo set pesama iz celokupne istorije benda. Biće mnogo pesama koje će ljudi prepoznati i nadamo se da ćemo napraviti dobru konekciju sa svima u publici kako bismo ovo veče zajedno napravili nezaboravnim! – poručio je gitarista i pevač Endi Kerns pred beogradski nastup.

Video: YouTube/@strangefear4279

IZVOR: YT / @strangefear4279

Therapy? je jedan od najznačajnijih bendova Severne Irske, nastali 1989.godine, u prethodne tri ipo decenije objavili su 16 studijskih albuma.

Ograničen kontingent ulaznice je u prodaji po ceni od 2800 dinara onlajnputem Cooltix-a, Gigs Tix-a i Ticket-a, kao i na njihovim prodajnimmestima širom Srbije.

Ko su Therapy? 🤔

Debi album Babyteeth objavljen 1991. godine bio je mešavina grandža,panka i hevi metala. Usledili su Pleasure Death (1992) i Nurse(1992) koji su stvorili reputaciju Therapy?-ja kao jednog odnajuzbudljivijih sastava na alternativnoj sceni.

Veliki komercijalni uspeh i masovnu popularnost stekli su albumomTroublegum iz 1994. godine, koji se našao se na petom mestu UK Topliste albuma i prodat je u više od milion primeraka širom sveta, dobioje zlatnu sertifikaciju u Velikoj Britaniji, a takođe je nominovan zaalbum godine na Mercury Prize 1994. Ovaj album, kao i singlovi Nowhere, Die Laughing, Screamager i Trigger Inside afirmisali suTherapy? kao jedan od najvažnijih rok bendova tog vremena.

IZVOR: YT / Therapy? 

Naredno izdanje Infernal Love iz 1995. godine donelo je značajnepromene u zvuku benda i elemente poput orkestracije i akustičnih gitara.Pesme sa ovog albuma su se istakle po svojoj dubini i emotivnosti, aneke od najpoznatijih su Stories, Loose i Diane – obrada pesmeameričkog Hüsker Dü, koja je postala jedan od najvećih hitova benda.

Peti studijski album Semi-Detached objavljen 1998. godine, kombinujetvrdi rok sa elementima elektronike i industrijskog zvuka. Na ovomalbumu bend je sarađivao sa producentom i elektronskim muzičaremDannyjem Saberom i prvi put su eksperimentisali sa elektronskim zvukom.Posebno se izdvojila pesma Church of Noise.

IZVOR: YT / Therapy? 

Narednih godina Therapy? su nastavili da eksperimentišu sa zvukom, naalbumima poput Suicide Pact - You First (1999) i Shameless (2001), aalbum High Anxiety (2003) doneo je bendu povratak na njihove tvrđekorene. Prošle godine su objavili šesnaesti studijski album Hard ColdFire koji predstavlja alternativni metal isprepletan sa grandžom ipoprilično melodičnim refrenima, te se sastav Therapy? može pohvalitikako i nakon 35 godina stvara relevantnu muziku.

Bend Therapy? je imao veliki uticaj na mnoge muzičare i bendove, anjihova muzika je ostavila dubok trag u alternativnom roku i grandžsceni, dobili su brojne nagrade i priznanja tokom svoje karijere, a osimnominacije za Mercury Prize za album „Troublegum“, takođe su bilinominovani za Brit Awards i MTV nagrade.

Autor: redportal.rs