Ovaj poznati sastav nastupiće 2. put u prestonici Srbije nakon 17 godina 🤩

Kultni alternativni rok - metal bend Therapy? nastupiće u Hangaru Luke Beograd u subotu 23. marta. Ovaj nastup biće njihov drugi koncert u Beogradu nakon 17 godina, kada će se na repertoaru naći čitav opus iz njihove tridesetpetogodišnje karijere. 🎶

Ograničen kontingent ulaznice je u prodaji po promo ceni od 2.400 dinara onlajn putem Cooltix-a, Gigs Tix-a i Ticket-a, kao i na njihovim prodajnim mestima širom Srbije.

Therapy? je jedan od najznačajnijih bendova Severne Irske, nastali 1989. godine, u prethodne tri ipo decenije objavili su 16 studijskih albuma. Debi album Babyteeth objavili su 1991. godine, bio je mešavina grandža, panka i hevi metala. Usledili su Pleasure Death (1992) i Nurse (1992) koji su stvorili reputaciju Therapy?-ja kao jednog od najuzbudljivijih sastava na alternativnoj sceni. 🎤

Foto: bend therapy

Veliki komercijalni uspeh i masovnu popularnost stekli su albumom Troublegum iz 1994. godine, koji se našao se na petom mestu UK top liste albuma i prodat je u više od milion primeraka širom sveta, dobio je zlatnu sertifikaciju u Velikoj Britaniji, a takođe je nominovan za album godine na Mercury Prize 1994. Ovaj album, kao i singlovi Nowhere, Die Laughing, Screamager i Trigger Inside afirmisali su Therapy? kao jedan od najvažnijih rok bendova tog vremena.

Naredno izdanje Infernal Love iz 1995. godine donosi značajne promene u zvuku benda, dodajući elemente poput orkestracije i akustičnih gitara. Pesme sa ovog albuma su se istakle po svojoj dubini i emotivnosti, a neke od najpoznatijih su Stories, Loose i Diane – obrada pesme američkog Hüsker Dü, koja je postala jedan od najvećih hitova benda.

Foto: bend therapy

Peti studijski album Semi-Detached objavljen 1998. godine, kombinuje tvrdi rok sa elementima elektronike i industrijskog zvuka. Na ovom albumu bend je sarađivao sa producentom i elektronskim muzičarem Dannyjem Saberom, koji je doneo svoj stil i estetiku u zvuk benda. Ovo je bio prvi put da je Therapy? eksperimentisao sa elektronskim zvukom. Pesma Church of Noise posebno se izdvojila sa ovog albuma i bila popularna na alternativnim radijskim stanicama.

Foto: bend therapy

Narednih godina Therapy? su nastavili da eksperimentišu sa zvukom, sa albumima poput Suicide Pact - You First (1999) i Shameless (2001). Album High Anxiety (2003) doneo je bendu povratak na njihove tvrđe korene.

Prošle godine su objavili šesnaesti studijski album Hard Cold Fire koji predstavlja alternativni metal isprepletan sa grandžom i poprilično melodičnim refrenima, te se sastav Therapy? može pohvaliti kako i nakon 35 godina stvara relevantnu muziku.

Therapy? je imao veliki uticaj na mnoge muzičare i bendove, a njihova muzika je ostavila dubok trag u alternativnom roku i grandž sceni. Bend Therapy? dobio je brojne nagrade i priznanja tokom svoje karijere, a osim nominacije za Mercury Prize za album Troublegum, takođe su bili nominovani za Brit Awards i MTV nagrade.

Autor: redportal.rs