- On podržava izborni proces u Rusiji, što je neverovatno - saopštio je lokalni odbor stranke

Odbornik desnice u jednoj francuskoj opštini u centru zemlje, suspendovan je iz stranke Republikanci jer je tokom vikenda bio u Rusiji kao posmatrač predsedničkih izbora, saopštile su juče lokalne vlasti gradića Talan u Burgundiji, a prenosi Kurir.

Gradonačelnik Fabijen Ruine odlučio je da iz stranke suspenduje Sirila Gošea, savetnika za prostorno planiranje, pošto je preko medija saznao da je bio u Rusiji kao posmatrač predsedničkih izbora na kojima je pobedio dosadašnji predsednik Vladimir Putin.

- On podržava izborni proces u Rusiji, što je neverovatno - saopštio je lokalni odbor stranke i dodao da je to potpuno suprotan stav Republikanaca.

U video snimku medija Russia Today na francuskom, Goše je predstavljen kao posmatrač na jednom biračkom mestu u Moskvi. Goše je tada opisao glasanje u veoma opuštenoj atmosferi i bez vidljivih razlika sa izborima u Francuskoj.

Gradonačelnik Talana rekao je da nema vesti od Gošea od kada se vratio iz Rusije i da on zbog sopstvenih poslovnih obaveza odlazi godinama u tu zemlju.

Autor: Kurir.rs