Autorski prvenac naše džez i pop pevačice 😍

U petak, 15. marta u 19 časova u Ustanovi kulture Parobrod biće održana koncertna promocija albuma „Neka druga“ džez i pop pevačice Aleksandre Bijelić. Sa renomiranom vokalistkinjomnastupiće pijanista Ivan Aleksijević, saksofonista Kristijan Mlačak, trubač Nemanja Banović, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Petar Radmilović.

Aleksandra Bijelić je povodom predstojeće koncertne promocije rekla: - Srećna sam što mogu da vam predstavim moj autorski prvenac. Volela bih da preslušate ceo album jer verujem da će se neko pronaći u pesmama, dok će drugi jednostavno - uživati u ‘vožnji’. Do sada nisam pronalazila satisfakciju u tome da javno prezentujem šta radim jer je ‘u mojoj knjizi bilodovoljno’, ipak verujem da je svemir poželeo da podeli sa vama muziku koju oduvek nosim usebi - i tako je nastala ‘Neka druga’...

Album “Neka druga” donosi devet džez pop pesama koje su istinsko i jedinstveno muzičko pripovedanje iz misli, srca i pera Aleksandre Bijelić. Ovo je muzika koja je sluša u jednom dahu,koja odiše nekim prošlim vremenima kada su muzikalnost, liričnost, razvijene melodijske linije, te kristalnost i savršenost interpretacije (kako vokalne, tako i instrumentalne) – bile imperativ. Aleksandra je podelila deo svoje muzičke duše, iskreno, decentno, nenametljivo, sofisticirano. I u stilu velikih evergreen diva.

Pored Aleksandre koja je autor većine tekstova i muzike, na albumu “Neka druga” svoj pečat sudali i: Lazar Arsović (produkcija, gitara, perkusije), Srđan Marković (muzika, prateći vokali), Bojana Stojkov (tekst “Gde ljubav spava”), Ivan Aleksijević (aranžmani, klavir), Milan Pavković (kontrabas), Petar Radmilović (bubnjevi), Kristijan Mlačak (saksofon), Nemanja Banović (truba) i specijalni gost Aleksandar Stojić (klasična gitara), Aleksandra Klenkovski (gudački instrumenti),Branislav Radovanović (stručni konsultant), članovi Merry Gospel hora, Luka Ignjatović (saksofon), Andrija Gavrilović A.N.D.R. (truba), Filip Bulatović (klavijature, aranžman), Petar Krstajić (bas gitara)

Aleksandra Bijelić kontinuirano je prisutna na domaćoj muzičkoj džez i pop sceni skoro dvedecenije. Ova dama kristalnog vokala i izuzetne muzikalnosti diplomirala je na Katedri zamuzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je završila i Master studijena Katedri za džez i popularnu muziku. Pored uspešne koncertantne karijere, ona se aktivno i savelikim uspehom bavi vokalnom pedagogijom.

IZVOR: YT / Aleksandra Bijelić

Aleksandra Bijelić predvodi kvintet Alex & the Fergusons, sa kojim je objavila zbirku obrada popi džez klasika pod nazivom A Basement Session. Kontinuirano nastupa kao solista Big Benda RTS-a i Beogradskim Diksilend Orkestrom, kao i sa Mapo Keys bendom Filipa Bulatovića. Sa svojimkvintetom i velikim orkestrima održala je mnogobrojne koncerte u zemlji, regionu iinostranstvu.

Zbog svoje specifične boje glasa i izuzetne vokalne tehnike Aleksandra Bijelić sarađuje je sbrojnim muzičarima regionalne džez, pop i rok scene. Široj publici vokal Aleksandre Bijelić poznat je iz crtanih serijala poput Princeza Sirena, Kirari, Tara Dankan, Lenji grad, itd.

Autor: redportal.rs