Vratile se naše srebrne junakinje 🥰

Beograd, 13. jun 2024. – Uz kašnjenje od preko sat i po vremena, na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu danas su svečano dočekani naši sjajni atletičari, Angelina Topić i Adriana Vilagoš, koji su se vratili iz Rima sa osvojenim srebrnim medaljama. Ove dve mlade atletičarke postigle su izvanredne rezultate na Evropskom prvenstvu, donoseći radost i ponos svojoj zemlji.

Sa osmesima na licima i medaljama oko vrata, Angelina i Adriana su se zahvalile prisutnima na toplom dočeku i podršci koju su osećale tokom celog takmičenja.

Foto: Redportal.rs/MARKO JOVANOVIĆ / TELEGRAF

Angelina Topić, koja je osvojila srebro u skoku uvis, istakla je važnost podrške i timskog duha. "Ova medalja je rezultat timskog rada i podrške koju sam dobila od svog trenera, porodice, prijatelja, sponzora VODAVODE, Srpskog atletskog saveza, Mini Morisa.... Ponosna sam što sam imala priliku da predstavljam Srbiju i nadam se da će ovo biti samo početak niza uspeha," rekla je Angelina.

Adriana Vilagoš, koja je osvojila srebro u bacanju koplja, ne samo da je postigla izvanredan rezultat već je i oborila državni rekord star deset godina u seniorskoj konkurenciji. "Osećaj je neverovatan. Hvala svima koji su verovali u nas. Posebno sam ponosna na obaranje državnog rekorda, što mi daje dodatni motiv za buduća takmičenja," izjavila je Adriana koja je ujedno postala 92. član tima Srbija za Olimpijske igre u Parizu.

Foto: Redportal.rs/Marko Jovanović

Svečani doček završio se zajedničkim fotografisanjem i deljenjem autograma, dok su Angelina i Adriana obećale da će nastaviti da marljivo treniraju i donose nove uspehe svojoj zemlji.

Superbet, generalni sponsor Srpskog atletskog saveza, svojim finansijskim ulaganjima omogućio je adekvatne pripreme i učešće na međunarodnim takmičenjima, dok je Dunav osiguranje, zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza, pružilo neophodnu sigurnost i podršku našim sportistima.

Autor: redportal.rs