Na njenom repertoaru mnogobrojna savremena dela koja izvodi solo i u saradnji sa gudačkim kvartetima i kamernim orkestrima

Višestruko nagrađivana violinistkinja Jovana Stošić Krompić održaće koncert 31. marta na Kolarcu uz pratnju pijaniste Ukija Ovaskainena 🎶.

Na koncertu, koji se održava u okviru ciklusa Beogradske promenade, očekuje nas bogat repertoar koji obuhvata i Bramsovu Sonatu u d-molu, jednu od najlepših, najtežih i najradije slušanih sonata u violinskoj literaturi 🎶.

Publika će imati priliku da čuje i komad za violinu i klavir Svetislava Božića Pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Trojeručice hilandarske iz 2019. godine. Jovana je ovaj komad premijerno izvela sa pijanistom Aleksandrom Sinčukom 2020. godine u okviru svog završnog doktorskog rada. 

Na koncertu će biti izvedena i Španska igra Manuela de Falje, virtuozan i rado slušan violinski komad.

📍 Jovana Stošić Krompić je violinistkinja sa značajnim iskustvom u interpretaciji savremene muzike. Na njenom repertoaru su mnogobrojna savremena dela koja izvodi solo i u saradnji sa gudačkim kvartetima i kamernim orkestrima.

Bavi se i pedagogijom, bila je angažovana kao saradnik u nastavi na Fakultetu muzčke umetnosti u Beogradu, trenutno radi i kao nastavnik violine u Berlinu, na odeljenju za visoko nadarenu decu, u državnim muzičkim školama Fanny Hensel i City West.

Koncert 31. marta počinje u 11 časova, a ulaz je slobodan kao i za sve programe iz ciklusa Beogradske promenade

Autor: redportal.rs