Sve to u jednom potezu. 😀

Kako pšrenosi portal Mondo, Nikola Jokić se poigrava na NBA parketima, dominira, ređa tripl-dabl učinke, nosi Denver i ove sezone. Njegovi potezi nisu atraktivna zakucavanja niti nešto tako, već radi sve ono što je potrebno da bi njegov tim pobedio, tako je na meču protiv Bostona nadmudrio i protivničke igrače i sudije.

Na oko pet minuta pre kraja treće četvrtine lopta je otišla u aut u duelu Džamala Mareja i Džejlena Brauna. Sudije su pokazale da je aut za Seltikse i da se nastavlja napad. Srbin je tu situaciju video drugačije i da napad treba da bude za Nagetse. Okrenuo se ka treneru Majklu Melounu i tražio od njega da zatraži takozvani čelendž, ali se šef struke domaćina dvoumio.

U tom momentu je Jokić napravio veoma pametan potez. Prišao je mestu gde je Boston trebalo da izvede aut i pravio se da vezuje pertlu. Dalo je to dovoljno vremena Melounu da pogleda video bim, da vidi snimak i da posluša Nikolu. Tražio je tajm-aut i sudijama signalizirao da želi proveru. Bio je u pravu, napad je pripao Denveru. Kentavijus Koldvel-Poup sve to ispratio je sa osmehom kada je shvatio šta je srpski as uradio.

Nikola je završio taj meč sa tripl-dabl učinkom (32, 12sk, 11as) i vodio je tim do 43. pobede u 63 meča. Još 19 ostalo je do kraja ligaškog dela sezone i Denver se bori za prvo mesto na Zapadu. 

IZVOR: X / @HarrisonWind

Autor: Mondo.rs