Do kraja sedmice dolazi u Srbiju, od 24. juna kreću pripreme

Srbija i ljubitelji košarke u istoj mogu da odahnu, jer će ovog leta naša košarkaška reprezentacija na Olimpijskim igrama u prestonici Francuske biti jača za najboljeg košarkaša današnjice i trostrukog MVP-a NBA lige Nikolu Jokića!

IZVOR: X / LjubomirovicM

Naime, kako saznaje MaxBet Sport, prva zvezda Denvera bi do kraja sedmice trebalo da stigne u Srbiju i u svoj Sombor, gde će se u krugu najbližih prijatelja i porodice, ali i svojih konja, odmarati to početka priprema državnog tima, koje su zakazane za 24. jun u Staroj Pazovi.

Ranija eliminacija iz plej-ofa, nakon spektakularne sedme utakmice protiv Minesote u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije (90:98), učinila je svojevrsnu uslugu selektoru Svetislavu Pešiću, pošto će bez dileme najbolji srpski košarkaš imati vremena i za odmor, pre nego se uključi u misiju osvajanja olimpijske medalje u Parizu.

Podsetimo, Jokić sa reprezentacijom ima osvojeno srebro sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. On je uz to pomenuto takmičenje za Srbiju nastupao i 2019. godine na Svetskom kupu u Kini i bio deo tima koji je zauzeo peto mesto, te na Evrobasketu 2022. godine, gde je nakon savršene grupne faze u Pragu usledio bolan poraz (86:94) i eliminacija od Italije u Berlinu u okviru osimine finala.

Olimpijski turnir na programu je od 27. jula do 10. avgusta, a “Orlovi“ će prvi meč na turniru igrati protiv najvećeg favorita, selekcije Sjedinjenih Američkih Država 28. jula na stadionu „Pjer Moroa” u Lilu.

Autor: maxbetsport.rs