Ruske Oružane snage uništile su desetine nemačkih tenkova leopard, a takođe je uništeno nekoliko britanskih čelendžera i francuskih tenkova AMH-10RS, kao i tri američka tenka abrams

Ukrajinske snage su u stanju kolapsa i ne mogu da zaustave Rusiju, čak ni koristeći zapadnu tehniku, izjavio je za Sputnjik bivši američki obaveštajac Skot Riter, komentarišući uništavanje tenkova „abrams“ koje je tokom Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini Amerika predala Kijevu.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage se trenutno nalaze u stanju razorenosti, propadanja, kolapsa i zato se neće videti da je bilo kakvo oružje upotrebljeno u okviru svojih mogućnosti.

- Sve oružje koje Ukrajinci upravo sada koriste, primenjuje se u stanju sličnom panici, u okolnostima koje su daleko od idealnih. Ne možemo da uradimo ništa kako bismo zaustavili rusku vojnu ofanzivu - rekao je Riter, a prenosi K1info.

Ruske Oružane snage u zoni SVO uništile su desetine nemačkih tenkova leopard, a takođe je uništeno nekoliko britanskih čelendžera i francuskih tenkova AMH-10RS.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su ruske jedinice na avdejevskom pravcu uništile još jedan američki tenk abrams. Prema podacima resora, ovo je već treći abrams uništen u zoni SVO.

Autor: K1info.rs