On tvrdi da su ukrajinske snage pucale na civile u Donbasu iz Avdijevke i da je zato bilo veoma važno da preuzmu kontrolu nad tim gradom

Lider Čečenije Ramzan Kadirov je nakon zauzimanja grada Avdijevke na istoku Ukrajine rekao da Rusija ide još krupnijim koracima ka Kijevu.

Avdijevka je još jedan korak ka pobedi. Mislim da ćemo nastaviti da idemo napred velikim koracima ka Kijevu – rekao je Kadirov novinarima.

On tvrdi da su ukrajinske snage "pucale na civile u Donbasu" iz Avdijevke i da je zato bilo veoma važno da preuzmu kontrolu nad tim gradom koji se nalazi severno od Donjecka.

- Nije samo Avdijevka. Zarobljeno je i nekoliko drugih sela. Svaki centimetar zemlje koji zauzimamo je neophodan jer ima razbojnika, terorista, đavola... Oni nemaju ništa sveto, pa moraju biti uništeni. Gađaju civile... A vrhovni komandant nam ne daje mogućnost da izvršimo specijalnu operaciju u punom jeku zbog činjenice da se tamo nalaze civili - kaže Kadirov.

Ruske snage uspostavile su u subotu potpunu kontrolu nad Avdijevkom. Zauzimanje strateški važnog grada omogućilo je da se linija fronta udalji od Donjecka.

Autor: redportal.rs