Medved je u strahu za svoje mladunce ujeo skijašicu

Neverovatan napad dogodio se na Šar Planini kada je medved napao skijašicu iz Danske. Direktor Centra za krizni menadžment (CMC) Stojanče Angelov precizirao je da se incident dogodio jutros na Šar planini, u mestu Jelak i van ski staze.

Angelov je rekao da je medved napao dansku skijašicu koja se kretala u desetočlanoj grupi.

- Svratili su da se odmore kod stabala jelki, ali su blizu bila dva mala medveda od kojih je jedan odmah iskočio, a onda se u strahu za svoje mladunče pojavio veliki medved koji je skijašicu napao tako što je ugrizao za nogu - rekao je Angelov, a prenosi K1info.

Povređena Dankinja je odmah prebačena u tetovsku bolnicu, gde je joj je očišćena i sanirana rana. Nakon previjanja ona je napustila bolnicu.

Angelov je ukazao da je u poslednjih godinu dana na Šar planini sve veći broj izveštaja o pojavljivanju medveda.

- CMC će inicirati nekoliko sastanaka sa rukovodstvom Nacionalnog parka Šar planina, kako bi se pronašlo rešenje koje će za planinare smanjiti rizik od opasnosti da se sretnu sa ovim životinjama - rekao je Angelov.

On je kazao da je reč o teritoriji kojoj medvedi prirodno pripadaju, ali je cilj da se ovakve neželjene pojave, kada medved u strahu za svoje mladunce nasrne na čoveka, svedu na minimum, preneli su skopski mediji.

Autor: K1info.rs