U nedavnom izveštaju specijalnog tužioca navodi se da je američki predsednik dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem 👴🏻

Američki predsednik Džo Bajden je i dalje u dobroj formi za obavljanje svoje dužnosti i sposoban da u potpunosti ispunjava sve odgovornosti bez izuzetka i bez prilagođavanja, navodi se u izveštaju lekara nakon godišnjeg sistematskog pregleda Bajdena u vojnoj bolnici Walter Ridd u Merilendu.

U memorandumu koji je objavila pres služba Bele kuće, kaže se da je Bajden "zdrav, aktivan, robustan muškarac od 81 godinu, koji je i dalje sposoban da uspešno obavlja dužnosti predsednka, što se pored ostalog odnosi i na dužnosti šefa države i vrhovnog komandanta".

Bajdenov lekar Kevin O'Konor navodi u izveštaju "stabilna i dobro kontrolisana” medicinska stanja američkog predsednika, među kojima su "opstruktivna apneja u snu, sezonske alergije, spinalni artritis i senzorna periferna neuropatija stopala".

- Predsednik se oseća dobro i ovogodišnji pregled nije ukazao na nove probleme. I dalje je sposoban za dužnost i u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja - rekao je on, piše Independent.

Bajden je ranije rekao da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

On je po povratku u Belu kuću iz bolnice "Volter Rid", u šali je rekao da doktori misle da "izgleda previše mlado".

- Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno - rekao je Bajden, prenosi Telegraf.

Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bele kuće kada je reč o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izveštaja specijalnog tužioca Roberta Hura u kojem se, između ostalog, navodi da je američki predsednik "dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem".

Autor: Telegraf