Američki predsednik optužuje bivšeg predsednika da napada samo Ameriku

Američki predsednik Džozef Bajden osudio je bivšeg predsednika Donalda Trampa zbog toga što nije okrivio ruskog lidera Vladimira Putina za smrt opozicionara Alekseja Navaljnog.,

- Zašto Tramp uvek krivi Ameriku? Tramp i drugi Republikanci odbijaju da pozovu Putina na odgovornost za smrt (Navaljnog). Putin je odgovoran za njegovu smrt. Zašto Tramp ne može to da kaže? - poručio je Bajden, prenosi Blic.

Uprkos tome što su predsednik SAD Džozef Bajden i drugi bivši predsednici, kao i najviši članovi američkog Kongresa direktno okrivili ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt Navaljnog u zatvoru na severu Rusije, Tramp to nije učinio.

On je dodao da se situacija slična ruskoj događa i u SAD, te da se on suočava s krivičnim gonjenjima, iako je vodeći kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, prenosi Rojters.

Donald Tramp prethodno je rekao da ga je smrt Alekseja Navaljnog ''učinila svesnim'' šta se dešava u SAD, ali nije nikome direktno pripisao odgovornost za smrt ruskog opozicionara.

Dok je bio predsednik, Tramp je, prema navodima Rojtersa, izrazio divljenje Putinu.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a u saopštenju ruskih zatvorskih vlasti navedeno je da je on bio "najžešći domaći protivnik" predsednika Rusije Vladimira Putina.

Autor: blic.rs