☝ Svetsko prvenstvo u dvorani održaće se od 1. do 3. marta

Atletsku reprezentaciju Srbije predstavljaće četvoro atletičara na Svetskom prvenstvu u dvorani u najvećem gradu Škotske, Glazgovu.

Ovo će biti treće veliko međunarodno takmičenje u dvorani koje će se održati na teritoriji Velike Britanije u poslednjih šest godina pošto je i Birmingem organizovao Svetsko prvenstvo 2018.

Iako u skoku udalj imamo dve atletičarke sa ostvarenim normama: Ivanu Španović i Milicu Gardašević, ipak će boje naše zemlje na zaletištu skoka udalj braniti samo Milica Gardašević.

Bronzana osvajačica medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu, u skoku uvis, takođe će predstavljati našu zemlju na prvenstvu, Angelina Topić.

Na startu trke na 60 m prepone, trčaće Milica Emini, rekorderka Srbije na 100 m prepone, dok će u trci na 1500 m trčati Elzan Bibić.

Svetsko prvenstvo u dvorani održaće se od 1. do 3. marta 2024. pružajući ljubiteljima atletike priliku da podrže naše izvanredne sportiste.

Detalje o takmičenju možete pratiti na zvaničnom sajtu:

https://worldathletics.org/competitions/world-athletics-indoor-championships/glasgow24

Očekujemo uzbudljive trenutke i snažnu podršku za naše atletičare dok brane boje Srbije na ovom prestižnom svetskom takmičenju.

Foto: privatna arhiva

Autor: Redportal.rs