Može generisati citate koji korisnicima omogućavaju proveru izvora 😊

Adobe je lansirao pomoćnika za veštačku inteligenciju u svojim aplikacijama Reader i Acrobat koji može sažimati i pretraživati PDF-ove.

- Pomoćnik s veštačkom inteligencijom, trenutno u beta-verziji, sada je dostupan na Acrobatu sa značajkama koje će u Readeru doći u narednim danima i sedmicama- navodi se u saopštenju za javnost. Adobe planira objaviti plan pretplate za alat nakon što izađe iz beta-erzije, piše RootNation.

- AI asistent pomoći će korisnicima obraditi informacije iz dugačkih PDF dokumenata generiranjem kratkih pregleda njihovog sadržaja - izjavila je kompanija.

Adobe je rekao da AI asistent takođe može generisati citate koji korisnicima omogućavaju proveru izvora odgovora alata i može proizvesti tekst za različite formate kao što su e-pošta, prezentacije i izvještaji.

Drugi AI modeli kao što je ChatGPT nude čitače PDF-a koji na sličan način ubrzavaju analizu dugih dokumenata, ali te usluge zahtevaju od korisnika da učitaju PDF. Adobeov AI asistent je ugrađena opcija, piše Avaz.

Autor: Avaz