Evo šta je odgovorio na PROZIVKE! 👏🏼

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su četvrti put u nizu Kup Radivoja Koraća, pošto su pobedili Partizan 85:79 u velikom finalu održanom u hali Čair u Nišu. Meč je od početka do kraja protekao u korektnoj atmosferi, a jedan od momenata koji je obeležio dodelu nagrada bio je onaj u kojem je trener crno-belih reagovao posle dodele medalja.

Naime, košarkaši Partizana su dobili medalje namenjene drugoplasiranom timu, a onda su krenuli ka tunelu. Ipak, svi do jednog su se zasutavili i vratili pošto ih je Obradović pozvao.

Ipak, još je zanimljivije postalo na konferenciji za medije, kada je odgovorio na prozivke da je Partizan državni projekat.

Od trenutka kada sam došao krenula je ta neka priča o Partizanu kao državnom projektu. Ne postoji veća laž izgovorena. Mora biti da je sve obrnuto: Molim ljude iz kluba da izađu sa svim podacima i da se vidi tačno crno na belo kako smo mi to državni projekat i kako sam ja to državni projekat. Nek izađu slobodno i kažu. To je najveća laž ikada izgovorena. S druge strane ja sam kao trener osvojio mnogo trofeja, najponosniji sam na onaj ABA lige od prošle godine jer znam gde radim i koliko je teško to uraditi.

On je istakao da je ponosan na to što je Partizan trenutno najgledaniji tim u Evroligi i da želi da Partizan bude njen stalni deo:

To mi je ubedljivo najdraž itrofej i najveći trenerski uspeh ubedljivo. Svi znamo o čemu pričam i sad je strašno interesantno, pošto se pominju, Partizan šta radi tokom ove dve ili tri godine u Evroligi i kako to izgleda. Naravno da, pošto je Partizan mnogo dobro organizovan klub sa ljudima koji rade koji su uspeli da naprave budžet zahvaljujući njima i tome što smo mi najgledaniji tim u EL ubedljivo. Ja samo mogu da kažem da sam obećao kada sam došao, da želimo da napravimo od Partizana tim koji će stalno igrati Evroligu, to je bilo moje jedino obećanje.

Ipak, on je preuzeo i odgovornost za nešto lošiji skor crno-belih:

Preuzeo sam odgovornost, to sam rekao igračima. Mislim da neki moji limiti su uslovno rečeno prošli u smislu da ne mogu da utičem na njih. Ozbiljno ću da razmislim o tome, sreća da imamo pauzu, šta ćemo i kako ćemo dalje. Apsolutno sam svestan svoje odgovornosti i da kada ekipa u bitnim momentima reaguje na način na kakav reaguje, bez ikakve zamerke za borbenost, pričamo o odlukama i emocijama, onda pričamo o odgovornosti čoveka koji treba da ih to nauči i proba da na terenu budi mirni. Ja to očigledno ne uspevam i to se u poslednje vreme pokazalo na popriličnom broju utakmica.

Autor: redportal.rs