Sa predsednikom Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Minhen, gde će danas prisustvovati 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. 👇

pročitajte još

Umro Aleksej Navaljni!

Predviđeno je da predsednik Vučić danas učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti.

Pre konferencije, predsednik Vučić se sastaje se sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom, a predviđen je i susret sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja.

Poslepodne razgovaraće sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan, kako piše Tanjug, prenosi Pink.rs.

Drugog dana konferencije predsednik Vučić sastaće se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Sa predsednikom Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Autor: Pink.rs