Predsednik je najavio danas da će uskoro otići u Parizu i susresti se sa francuskim predsednikom Emenuelom Makronom.

- Da ga obavestim (Vladetu Jankovića), uskoro opet idem u Pariz. Opet idem kod Makrona. I biće mnogo važnih gostiju ovde. A oni (opozicija) će da budu uvek na nivou (evroposlanik Andreas) Šidera i (evroposlanica i izvestilac EP za tzv. Kosovo) Viole fon Kramon. Svako svome jatu - istakao je Vučić za TV Prva.

Predsednik Srbije je tako prokomentarisao izjavu Vladete Jankovića da je Vučiću posle Banjske značajno smanjen kredibilitet u svetu koji je na izdisaju, da se to vidi po načinu na koji se tretira u evropskoj zajednici i međunarodnim skupovima, kao i da više ne pije "ponoćni konjak" sa Makronom.

Foto: pink.rs/pink.rs

Na izjavu Jankovića da je to sve posledica Banjske i, kako je rekao, "bednog Vučićevog koprcanja" koje traje već godinama, a čemu sada ističe rok, Vučić je istakao da je upravo takvo ponašanje po pitanju KiM bedno.

- Koprcanje bednog da ne priznam nezavisno Kosovo? Moje koprcanje je junačko da ne priznam nezavisno Kosovo. A njihovo ponašanje je bedno. Kad smo već kod konjaka, mnogo više volim vino nego konjak. Slučajno, najteži dani koje sam imao su bili u Granadi, baš posle Banjske i baš tad sam sa Makronom pio konjak i to baš u ponoći. To je treći, četvrti put da u ponoć pijemo konjak - naveo je Vučić.

Autor: Pink.rs