Da li uopšte treba imati duple cenovnike?

Poznati influenser iz Beograda u potrazi za dobrim doručkom posetio je kafić na Vračaru. Tek otvoreni prostor privukao je dosta posetilaca, ali je mnoge iznenadio cenovnik. Kako je istakao, do sada se nikada nije susreo sa drugačijim cenama za strance i lokalce, a meni je odmah podelio na Instagramu. Ipak, ono što je nama zapalo još više za oko, je činjenica da se pojedini dodaci čak naplaćuju skuplje Srbima nego strancima. U pitanju je losos i gvakamole sos.

Dok stranci imaju jednu ponudu od 1.400 dinara za doručak, ljudi koji razumeju srpski mogu da biraju između onog sa slaninom od 1.250 dinara, lososom od 1.400, kao i bukovačom za 1.200.

Ipak cena najviše varira kada su dodaci u pitanju. Naime, ako želite dodatak lososa, moraćete da "iskeširate" više novca nego stranci. Dok je za nas cena 450 dinara, za strance je 390. Gvakamole su takođe skuplje za "domaćine", pa dok će stranci platiti 290, mi ćemo izdvojiti 350 dinara.

@andrijajo

Koji sledeći bar da ocenim? IG @andrijajo #andrijajo

♬ original sound - Andrija Jovic

IZVOR: TT / AndrijaJo

Na meniju se mogu videti još par razlika u cenama hrane, koje su minimalne, i zanemarljive, ali je svakako još uvek nejasno zašto se ponuda razlikuje za lokalce i strance.

Poznati influenser, upitao je na kraju videa "da li strancima treba naplaćivati više", ne primećujući da su čak i neke cene skuplje za Srbe. Evo šta su mu drugi odgovorili:

- Bukvalno je protivzakonito imati dve različite cene istaknute na istom jelovniku. Jedina opcija je da se obračunava popust na kasi.

- Ovo me podseti na situaciju u Crnoj Gori pre 15 godina, moj komšija je imao reklamu: sobe 5 evra, rooms: 10 evra, stoji u nekim od komentara a bilo je onih i koji su situaciju iskoristili da se našale: - Pa, uračunat prevod na engleski.

U jednom od komentara navodi se i da je situacija na Vračaru uobičajena na Kubi.

Autor: redportal.rs