Opozicija je u Evropskom parlamentu, kako je rekao, olajavala svoju zemlju i uništavala njen imidž.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan na činjenicu da predstavlja smetnju onima koji bi, kako je rekao da kolonizuju Srbiju i koji bi da drugi odlučuju u ime Srbije.

- Ponosan sam na to što neću da vodim njihovu politiku, već vodim srpsku politiku. Srpska politika je budućnost Srbije - izjavio je Vučić u Njujorku na pitanje novinara da prokomentariše tvrdnje opozicije da poslednja rezolucija Evropskog parlamenta nije usmerena protiv srpskog naroda, već protiv njega.

Foto: Printscreen YouTube/TanjugRsVideo

On je naglasio da tom rezolucijom njemu ništa nisu uradili, a da je opozicija u Evropskom parlamentu, kako je rekao, olajavala svoju zemlju i uništavala njen imidž.

- Kao predsednik Srbije služiću interesima svog naroda, nikome i nikada nikom drugom. A što se njih tiče, mislim da su ovim što su radili u Strazburu sve pokazali. Znate, oni su tražili zaustavljanje finansiranja Srbije, zaustavljanje izgradnje pruga i puteva po Srbiji. Zbog svojih jeftinih partijskih i ličnih interesa. Nikada to ne bih uradio svojoj zemlji. Nikada to nisam uradio i nikada to neću da uradim. I to pravi ogromnu razliku između nas - rekao je Vučić. Kako je rekao, veruje da je opozicija u Strazburu nije radila ništa časno.

Autor: Novosti.rs