Tu je do kraja tekuće sezone 👇

Marka to radi najbolje. Niti ne ostavlja dilemu, niti u njenim rečima ima zavisti. Naprotiv, samo dubok naklon i slavljenički poklič, jer vest o tome da će Riki Rubio potpisati za Barselonu - najvećeg rivala Reala, madridskog tima odakle je uticajni list – završava rečenicom: Danas je praznik španske košarke.

Sve zato što i u Madridu i u Barseloni, baš kao i u Sevilji ili Valensiji, znaju šta bi iskusni plej mogao da donese. Sportu i reprezentaciji.

Da, Rubio se vraća na parket i gledaćemo ga u narednim mesecima u dresu Blaugrane, pošto je Marka javila da će do srede u ponoć, kad ističe rok za registraciju novih igrača u Evroligi, 33-godišnji as potpisati za Barselonu. Ugovor će važiti do kraja sezone, što znači da će doskorašnji igrač Klivlenda biti u prilici da pomogne ekipi na 3 koloseka: u prvenstvu, Kupu kralja, ali i elitnom kontinentalnom takmičenju.

Ovakav scenario nagovešten je pre 10-ak dana kad se Rubio pojavio na treninzima Barselone, posle završetka NBA karijere. Dugo ga nije bilo na parketu, pore svega zbog psihičkih problema, pa je u dogovoru sa trenerom Rođerom Grimauom rešio da kroz treninge vidi kako će mu telo i um reagovati. Signali su ohrabrujći i zato Marka, a sa njom i katalonski Sport, uveravaju da je Riki rekao da, te da sad samo od čelnika Barselone zavisi kad će informaciju podvesti pod zvaničnu. Oba izvora su saglasna da stručni štab Barselone neće forsirati Rikijev povratak na parket, već da će se to desiti dozirano, a opet će imati dovoljno vremena da se spremi za reprezentativno leto, u kome će cilj reprezentacije Španije biti da se kroz kvalifikacioni turnir domogne Olimpijskih igara u Parizu.

Pošto je na Svetskom prvenstvu 2019. bio najkorisniji igrač, te na Igrama u Tokiju prvi strelac turnira, razumljivo je što Marka drugi mandat Rikija Rubija u Barseloni pozdravlja konstatacijom: Praznik španske košarke.

Autor: Mozzartsport.com