Ova bolest joj se pojavila 2011. godine 👇

Kim Kardašijan, često prikazana u javnosti kao besprekorno sređena i bez mane, nedavno je podelila intimne trenutke svoje borbe s psorijazom, koja joj se pojavila na koži u 2011. godini. Iako se trudi održavati savršenstvo na društvenim mrežama, nedavno je objavila fotografije svojih nogu na kojima se jasno vide crvene rane i ljuštenje kože. 👇

Foto: Instagram.com / @kimkardashian

Psorijaza, koja pogađa 2-3% svetske populacije, nije zaobišla ni svetski poznatu starletu. Kim je istakla da je ova bolest izuzetno bolna, a uz fotografije nogu, kako prenosi 24sedam.rs, iskreno je napisala: Neću da lažem, ovo je bolno. Nisam sigurna koji su moji uzroci. Nisam promenila način ishrane. Sve sam probala! Psorijaza je užasna.

Foto: Instagram.com / @kimkardashian

U prošlosti je Kim otvoreno razgovarala o svojoj borbi s psorijazom, ističući kako se prilagođava ovom stanju. Ponekad je voljna pokazati promene na svojoj koži, dok se u drugim trenucima odlučuje prekriti ih šminkom za telo kako bi izbegla poglede. 🤷‍♀️

Foto: Instagram.com / @kimkardashian

Nemojte dozvoliti da vam psorijaza uništi život, poručuje Kardašijanova. Ova iskrena izjava predstavlja njeno nastojanje da podigne svest o psorijazi i pruži podršku onima koji dele istu borbu.

Navikla sam se na moju psorijazu. Bez obzira na to gde se na mom telu nalazi, ponekad mi odgovara da je pokažem, a ponekad ne želim da me ometa pa je prekrijem šminkom za telo. Pre nego što se pojavio psorijatični artritis, provela sam oko četiri meseca stavljajući sve prirodno – svaku mast, kremu, serum i penu koju možete zamisliti, i sve dermatološki ispitano. Čak sam probala i biljni čaj koji je imao ukus katrana. Ako imate psorijazu, ne smete dopustiti da vam uništi život. Morate učiniti sve što možete kako biste bili sigurni da se osećate prijatno u svojoj koži, ali ne dopustite da vas bolest savlada - ispričala je pre nekoliko godina.

Autor: Redportal.rs / K.Đ.