Tiktoker objasnio kako ga je napravio 👇

Milioni ljudi koji su gledali viralni video mrava koji marširaju oko zvučnika koji emituje AC/DC u spirali su nažalost pogledali lažni video.

Video je ručni rad tiktokera Gabriela Benisija. On je podelio originalni video, koji je sakupio skoro 12 miliona lajkova i preko 90.000 komentara u jednom danu, a postavio je još jedan video u kom objašnjava kako je napravio video koristeći vešte tehnike za uređivanje video-zapisa.

Nemojte se brinuti ako ste prevareni, mnogi drugi su takođe mislili da je snimak stvaran.

Spirala za mrave je prirodni fenomen koji se javlja kada grupa mrava trči u gusto zbijenom krugu, neprekidno prateći jedan drugog u beskrajnoj petlji. Takođe je poznat kao spirala smrti ili krug smrti mrava jer insekti na kraju mogu umreti od iscrpljenosti ako se petlja ne prekine.

Spirale smrti su u suštini uzrokovane prekidom komunikacije. Kada mravi odu u misiju da traže i love hranu, oni komuniciraju svoje obrasce kretanja putem feromonskih tragova. Svaki putujući mrav ostavlja za sobom trag hemijskih signala koje prate drugi mravi.

@gabrielbeniciobh

Ants reacting to @AC/DC. #ants #acdc

♬ som original - Gabriel Benício

IZVOR: TT / gabrielbeniciobh

Pod određenim okolnostima, međutim, poruka feromona može da se izgubi. Umesto da prate jedni druge ka meti, oni jednostavno prate mrave ispred sebe. Oni koji su pred njima rade isto.

Spirale mrava prvi je opisao američki prirodnjak Vilijam Bibi 1920-ih, koji je posmatrao kružeću koloniju mrava koja se navodno protezala 365 metara u obimu. Nije sasvim jasno kako se ovaj fenomen dešava u prirodnim okruženjima, iako su naučnici uspeli da izazovu veštačke spirale smrti u laboratoriji.

Ovaj put je ipak spirala smrti kompjuterski generisana i lažna.

@gabrielbeniciobh

Just a brief tutorial! #cgi #ants #acdc #howimadeit @Gabriel Benício

♬ som original - Gabriel Benício

IZVOR: TT / gabrielbeniciobh

Autor: REDPORTAL.RS