Premijerka je pohvalila ostvareni rast od 2,5 odsto, u 2023. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednicom Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj je rečeno da projektovan rast BDP-a za 2024. godinu iznosi 3,5 odsto.

Brnabić je istakla da su građevinarstvo, putna infrastruktura, turizam, usluge i nova tržišta oblasti koje su ključne za ostvarivanje planiranog privrednog rasta, što se pokazalo i u protekloj godini, saopšteno je iz Vlade Srbije, a prenosi K1info.

Premijerka je ocenila da je detaljno sumiranje rezultata iz protekle godine važno kako bi nastavili sa rastom privrede koji je planiran za 2024. godinu i pohvalila ostvareni rast od 2,5 odsto, u 2023. godini.

Kako je Brnabić navela, Plan Srbija 2027 za period od 2024. do 2027. godine predviđa sveobuhvatni razvoj Srbije, među kojima su programi za podizanje životnog standarda građana, projekti u oblasti nauke i tehnologije, obrazovanja, razvoja infrastrukture, industrijalizacije, energetike, ekologije, poljoprivrede, zdravstva, turizma, kao i drugim oblastima od nacionalnog značaja.

Autor: K1info.rs