Da li ste ikada oprali tu torbu koju su godinama koristili za nošenje namirnica?

Kada je veš u pitanju, neki od nas su previše ležerni. Ponekad bacimo pantalone u pranje nakon što ih samo jednom obučemo, što uopšte nije neophodno. Ali postoji jedan često korišćeni predmet koji nikada niste pomislili da stavite u mašinu za pranje veša!

Platnena torba za kupovinu

Da li koristite platnenu torbu kada idete u kupovinu umesto plastičnih kesa? Odlično! Ekološki je i za svaku pohvalu! Ali da li ste ikada oprali tu torbu koju su godinama koristili za nošenje namirnica? Mislimo da postoji prilično dobra šansa da vaš odgovor bude „ne“!

Bakterije

Koristimo ovu višenamensku kesu za sve vrste hrane: voće, povrće i prethodno upakovane proizvode. Tu su i torbe koje koristimo za sportsku odeću iz teretane. Još uvek ih retko (ako uopšte) peremo. Prema Good Housekeeping, ljudi retko peru svoje torbe, što ih može pretvoriti u leglo bakterija, uključujući E.coli. Ova bakterija je pronađena u 12 odsto prijavljenih torbi.

Zato sledeći put kada budete uključivali mašinu, ubacite sve svoje torbe za kupovinu i dezinfikujete ih kako bi bili sigurni da se u njima ne nalaze štetne bakterije.

Autor: Krstarica