Nedeljković i Mijatović izgleda definitivno odlaze

Crveno-bela fudbalska javnost bila je euforična kada se letos na stadionu Rajko Mitić Fiorentina ispratila sa 5 golova u mreži. Delovalo je sve tada da bi sezona mogla da bude veoma uspešna, ali se onda desio rezultatski krah.

Danas Bahar nije trener crveno-belih, ali je nesumnjivo ostavio i neke dobre stvari u redovima srpskog šampiona. Kada je preuzeo ulogu trenera Zvezde mnogo se pisalo i pričalo o statusu Milana Borjana, pa i Aleksandra Kataija. Kao da su ispod radara tada prošle izjave Izraelca o deci Crvene zvezde.

Na pripremama je Bahar više puta govorio da crveno-beli imaju svetlu budućnost u klincima iz svoje akademije. Nije mnogo prošlo, a Kosta Nedeljković je dobio minute i iskoristio ih na pravi način. Nakon njega Mijatović je počeo da rešeta mreže, a što je važnije direktno je Zvezdi donosio bodove u domaćem šampionatu.

Danas se priča o skoro definitivnoj prodaji Nedeljkovića u Vilu, a priča se o transferu od 7.5 ili 9 miliona evra, uz naravno bonuse od naredne prodaje. Danas se pojavila vest da je za Mijatovića zainteresovan i Leverkuzen, pored već Sitijeve grupe.

Ovakve transfere crveno-beli nisu imali od prodaje Marka Grujića Liverpulu, iako je letos Eraković otiša u Zenit. Ipak, Premijer liga je mnogo viši nivo, a i finansijski uslovi su takođe bolje u slučaju Nedeljkovića.

Neki bi rekli da je transfer Nemanje Radonjića bio bolji, ali ne treba zaboraviti da crveno-beli nisu dobili kompletan novac, već polovinu od ukupnog posla.

Rezultati Baraka Bahara nisu bili dobri, u to nema nikakve dileme. Ali može se reći da su deca Crvene zvezde najviše šanse dobila baš kod stručnjaka iz Izraela. Jer nisu u pitanju samo Nedeljković i Mijatović. Tu su Šljivić, Knežević, Maksimović, braća Mituljikić a na pripreme je išlo još igrača o kojima će se tek pričati.

Barak je dao šansu crveno-belim klincima koji sada klubu donose višestruki benefit.

Autor: redportal.rs