Elvis je bio ikona muzičke, ali i modne scene, znao je da se mora kretati na poseban način, a da bi to naglasio, želeo je fantastična odela. 😎

Američki pevač Elvis Prisli, čija se udovica Prisila Prisli (77) i dalje često priseća njihovog turbulentnog braka, danas bi napunio 89 godina. 🥺

Venčanje koje je pratio čitav svet održalo se 1967. godine, no Prisila je više puta spomenula kako je znala da njihov brak neće biti jednostavan, piše Eonline.

- Elvis je imao veliki uticaj na moj život, u svakom pogledu. Bio je moj mentor, moja sigurnost, moje sve - komentarisala je u jednom od intervjua, kako prenosi Pink.rs.

Nakon smrti oca Vernona Prislija, 1979. godine, Prisila postaje ključna osoba u održavanju legende Elvisa te njihove kuće Grejslend kao turističke destinacije koja i danas privlači na hiljade turista. To je vila u kojoj su živeli, imanje broji 5,6 hektara te se nalazi u Memfisu, Tenezi. Elvis je bio tema niza filmova, a u onome od prošle godine, naglasak je i na braku s Prisilom, koji je bio sve samo ne klasičan.

Gomilanje bogatstva i njegovi stalni koncerti onemogućili su im miran život.

Foto: Printscreen/People

Elvisova je ostavština i danas itekako živa, ima fanove širom sveta, zapamćen je kao jedan od velikana muzike. 🎤☝

Prisila Bealu imala je 14 godina kada je prvi put upoznala Elvisa Prislija (24) na zabavi u Zapadnoj Nemačkoj u septembru 1959. godine. Njen očuh je bio oficir američkih vazdušnih snaga te se s porodicom često selio. Par se odmah zaljubio, on je u to vreme već bio svetska zvezda. No, on se ubrzo vratio u Ameriku te su ponovo počeli izlaziti 1962. godine, kad ju je pozvao da dođe u Los Anđeles. Elvis joj je poslao jednosmernu kartu i Prisila je ostala. Iako je bio sklon ekscesima i glumio frajera, nikada se nije u potpunosti oporavio od prerane smrti majke 1958. godine, koju je obožavao.

Elvis je bio ikona muzičke, ali i modne scene, znao je da se mora kretati na poseban način, a da bi to naglasio, želeo je fantastična odela. Često je plesao i nastupao u odelu s resicama i aplikacijama, svesno izazivajući pokretima, što bi izludelo njegove brojne obožavateljke.

Na kraju ga je ta karijera i uništila, njegovo je zdravlje bilo toliko narušeno zahvaljujući ekstremnim količinama lekova te je preminuo u 42. godini života. 💔

U popodnevnim satima 16. avgusta 1977. pronađen je bez svesti u svojoj vili u Grejslendu te je hitno prebačen u bolnicu gde je proglašen mrtvim. Sahranjen je na tlu Grejslenda, koji i dalje privlači obožavatelje te se pretvorila u vrlo uspešnu turističku atrakciju.

Foto: Printscreen /cheatsheet.com

Autor: Pink.rs / Redportal.rs