Uputio pismo predsedniku Aleksandru Vučiću

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Novu godinu i Božić šefovima stranih država i vlada, među kojima je i Srbija, a u čestitki srpskom kolegi Aleksandru Vučiću istakao je da se odnosi dveju država razvijaju na konstruktivan način, saopštila je pres služba Kremlja.

Predsednik Rusije je u čestitki srpskom kolegi Aleksandru Vučiću istakao da se odnosi dve zemlje koji se zasnivaju na vekovnom tradicionalnom prijateljstvu razvijaju na konstruktivan način.

- Putin je naglasio da uprkos složenoj međunarodnoj situaciji, odnosi između Rusije i Srbije, zasnovani su na vekovnom tradicionalnom prijateljstvu i duhovnoj bliskosti i razvijaju se na konstruktivan način - navodi se u tekstu saopštenja pres službe.

Predsednik Rusije je naveo da je spreman za nastavak dijaloga i produktivan zajednički rad na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

Putin ove godine nije čestitao novogodišnje praznike američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i predsednicima drugih zapadnih država. Na spisku se ne nalaze predsednici Velike Britanije, Nemačke, SAD, Francuske, Japana i drugih neprijateljskih država za Rusiju. Putin im praznike ne čestita već drugu godinu zaredom.

Autor: sputnik.rs