Majkl Blumberg dao skoro 20 miliona dolara da pomogne demokratskom predsedniku Džou Bajdenu

Milijarder konzervativac Timoti Melon dao je prošlog meseca 50 miliona dolara odboru za političku akciju koji radi na podršci republikancu Donaldu Trampu za predsednika.

Komitet, poznat kao MAGA Inc, povećao je broj TV reklama koje podržavaju Trampa za novembarske predsedničke izbore. MAGA Inc. otkriveno je u podnesku Federalnoj izbornoj komisiji da je prošlog meseca primilo više od 68 miliona dolara od donatora, pri čemu je većina novca došla od Melona, a 10 miliona dolara od milijardera Liz i Dika Ulina koji vode kompanije koje se bave transportom.

Forbs procenjuje da je bogatstvo porodice Melon oko 14,1 milijardu dolara.

S druge strane, milijarder Majkl Blumberg dao je skoro 20 miliona dolara da pomogne demokratskom predsedniku Džou Bajdenu da pobedi na reizboru protiv republikanca Donalda Trampa, izjavila su dva izvora upoznata sa ovim američkim medijima.

Blumbergov doprinos uključuje 19 miliona dolara nezavisnoj Bajdenovoj grupi za podršku poznatoj kao Budućnost napred, ili FF PAC, i više od 900.000 dolara Bajdenovom fondu za pobedu, koji je spoj Bajdenove kampanje i Demokratske stranke. Blumberg, bivši gradonačelnik Njujorka, potrošio je milijardu dolara svog novca na neuspelu predsedničku kampanju 2020.

Autor: redportal.rs