Porađala se ukupno 20 SATI👏🏼

Amerikanka sa retkom duplom matericom porodila se dva puta za dva dana. Porođaj je trajao čitavih 20 sati. Kelsi Hečer (32) rodila je jednu ćerku u utorak, a drugu u sredu, na Univerzitetu Alabama u bolnici u Birmingemu.​

Objavivši rođenje svojih čudesnih ćerki, ona se zahvalila lekarima. One su bliznakinje, ali su posebne po tome što imaju različite rođendane. Gospođa Hečer je rekla da se porodica sada vratila kući da „uživa u praznicima“.

Gospođi Hačer je sa 17 godina rečeno da ima duplu matericu (uterus didelphis). To je retka urođena anomalija koja pogađa 0,3% žena. Šanse da zatrudnite u obe materice - dikavitarna trudnoća - su još manje, na "jedan prema milion".

Prijavljeni slučajevi širom sveta su izuzetno retki. Godine 2019, doktor u Bangladešu rekao je Bi-Bi-Siju da je žena rodila blizance skoro mesec dana nakon što je rodila prevremeno rođenu bebu u drugoj materici.

Hačerova je imala tri zdrave trudnoće. Ovog puta je verovala da je trudna samo u jednoj materici - sve dok rutinski ultrazvuk nije otkrio da je i beba u njenoj drugoj.

Njena trudnoća je bila rutinska. Profesor Ričard Dejvis, koji je vodio porođaj, istakao je da je svaka beba imala "dodatni prostor za rast i razvoj". To je zato što je svaka beba imala matericu za sebe, za razliku od tipične blizanačke trudnoće.

Najmeobičnije je što su bebe rođene na različit način: prva, Roksi, je rođena prirodnim putem, dok je druga Rebel na svet došla carskim rezom, 10 sati kasnije.

Autor: redportal.rs