Poznata regionalna pevačica proslavila 20 godina muzičke karijera

Ida Prester je zajedno sa svojim bendom Lollobrigida koncertima 4. i 5. aprila u rasprodatom Doma omladine Beograda, proslavila 20 godina muzičke karijere i izlazak prvog solo albuma, pred više od 1500 posetilaca.

Foto: Ida Prester koncert/Nemanja Đorđević

U pepunoj sali Amerikana, Ida Prester je uz horsko pevanje fanova izvela svoje najveće hitove, a na bini su joj se pridružile i specijalne gošće Bojana Vunturišević i Đurđina Radić DJIXX. Tokom izvođenja pesme Štit podršku su joj pružile i glumica Milena Radulović i voditeljka i kreatorka Aida Jokanović. Uvod u spektakularne nastupe obe večeri priredila je Iva Pažin Zhiva, novo lice alternativne domaće scene.

Foto: Ida Prester koncert/Nemanja Đorđević

Proslava velikog jubileja započela je koncertom u Zagrebu, krajem marta u Tvornici kulture, a Beograd je imao čast da ugosti Idu Prester čak dva puta zbog ogromnog interesovanja publike. Prvi najavljeni koncert je rasprodat za manje od mesec dana, što je dovelo do zakazivanja drugog datuma.

Foto: Ida Prester koncert/Nemanja Đorđević

- Dva rasprodana koncerta, dve krcate dvorane nekih divnih toplih i nasmijanih ljudi. Dva sata smo pjevali u glas, hrabrili se, smijali, plesali, a bilo je i suza. Dočekali smo ljeto uz Ljetnu ljubav, proslavili strast u svim životnim razdobljima uz 70, ljubili se uz Dodir, pronašli nadu u Sutra. Pjesmu Sad smo posvetili Danki Ilić, tragično ubijenoj djevojčici. Puno hvala našim dragim gošćama – Mileni Radulović i Aidi Jokanović iz kampanje Štit, damama iz spota 70 (Vesna i Marina), Bojani Vunturišević, Djixx i Ivi Zhivi koja je fenomalnalno zagrijala publiku na početku. Ugrijali ste nam srca, puno ljubavi dajemo, ali puno i primamo. Hvala vam na tome. Vidimo se opet uskoro - poručila je Ida Prester nakon dva koncerta u Beogradu.

Foto: Ida Prester koncert/Nemanja Đorđević

U puna dva sata izuzetno energičnih nastupa, smenjivali su se hitovi iz bogatog muzičkog opusa benda Lollobrigida i nove pesme sa Idinog prvog solo albuma Sad.

Koncert su obe večeri otvorili dobro poznatom pesmom Kompjuter, nakon čega je usledila himna Miss Right and Mr Wrong, kao i premijerno izvođenje najnovijeg singla Malo vremena.

Hitovi Bivša cura, Ja se resetiram, Moj dečko je gay i Pilula sproveli su publiku kroz prvu deceniju Idine karijere, a singlovi sa solo albuma Luda, Dvoje, Ljetna ljubav, Sad izazvali su erupciju emocija.

Foto: Ida Prester koncert/Nemanja Đorđević

Prve večeri pesme Kvar i Program tvog kompjutera od Denis & Denis pojačanje su dobile uz vokal Đurđine Radić DJIXX, dok su drugo veče Bojana Vunturišević, Ida Prester i Lollobrigida zajedno izveli Uzalud i Bojaninu legendarnu numeru E 70 koja je simbolično prikazala vezu Beogada i Idinog rodnog Zagreba.

Kulminacija oba koncerta bile su pesma Štit na kojoj se prve večeri na bini pridružila Milena Radulović, a druge Aida Jokanović, numera Dodir tokom koje je u publiku pušteno na desetine balona, dok su posebnu euforiju, radost i energiju obe večeri donele starije dame prilikom izvođenja hita 70.

Foto: Ida Prester koncert/Nemanja Đorđević

Na samom kraju Ida Prester i Lollobrigida su odsvirali kultnu Breathe od Prodigy-ja, a zajedno sa najvernijim fanovima iz prvih redova koji su se popeli na binu u glas su otpevali jedan od njihovih megahitova Volim te.

Foto: Ida Prester koncert/Nemanja Đorđević

Usledio je i bis uz Budalo, Sutra i Dodir kada su svi u publici upalili mobilne telefone, čime su zaokružena puna dva sata beogradskih koncerata.

Autor: redportal.rs