Evo da li je odbojnost mačaka prema vodi slučajna 👇

Psi su veoma aktivni i radoznali i često završe u blatu, barama, smeću i drugom otpadu, a većina pasa ima prirodno jak i mnogima neprijatan miris, pa im je zaista neophodno kupanje, piše telegraf.rs.

S druge strane, mačke su opreznije i spretnije od pasa i ne dopuštaju sebi prljanje, pogotovo ako vreme provode u zatvorenom i čistom prostoru, veoma su stroge kada je reč o ličnoj higijeni i svakodnevno se samostalno čiste svojim jezikom.🐱

Kada je reč o zdravim, odraslim mačkama, odgajanim u potpuno čistom prostoru, njima redovno kupanje nije potrebno, s obzirom na to da se same brinu o svojoj čistoći.🐱

Foto: Unsplash.com/Paul Hanaoka

Mačke često donesu ili pokupe nekog od spoljašnjih parazita, buve ili krpelje, pa je treba okupati specijalnim šamponom.

Veliku količinu blata ili prljavštine mačka neće moći sama da očisti sa sebe, pa da ne bi došlo do pojave kožnih oboljenja, obavezno je okupajte.

Ulepljena dlaka takođe je problem za mačku, jer ne može sama da je očisti, pa na scenu stupaju penušave kupke koje macama nisu posebno drage.

Postoje i momenti kad mačka ne može sama sebe da okupa, usled bolesti, ili gojaznosti.

Autor: telegraf.rs