Osovjio titulu, pa NJU izveo na teren 🤗💗

Najtalentovaniji srpski teniser Hamad Međedović šokirao je konkurenciju u Džedi i kao šesti nosilac osvojio je turnir na kojem su učestvovali teniseri do 21 godine. U odsustvu velikih imena poput Alkaraza, Runea i Šeltona, Međedović je pokazao klasu - pobedio je svih pet mečeva i najavio da ćemo ga u narednoj sezoni gledati na velikoj pozornici.On je u finalu pobedio Francuza Artura Flisa 3:4, 4:1, 4:2, 3:4. 4:1! 

Momak u kojem je talenat prepoznao Novak Đoković, pa mu na početku karijere čak i finansijski pomogao da bi došao do cilja, osvojio je najveću titulu u karijeri i na taj način zaradio čak 514.000 američkih dolara! On je Novaka pomenuo i nakon pobede:

Zaista je sjajno, mnogo znači svima u Srbiji to što je Novak osvojio završni master, ja sam osvojio ovaj 'Nekst gen', srećan sam da bar na neki način idem njegovim stopama. Ovo je zaista poseban osećaj, i dalje ne mogu da verujem.

Najdirljiviji trenutak sa dodele trofeja je bio kada je Međedović pozvao majku da mu se pridruži na terenu.Majka Nermina izašla je na teren sa njim i sa sinom je proslavila ogroman uspeh. Poljubac i njegov osmeh najbolje govore koliko mu je sve to značilo. Doputovala je u Džedu (Saudijsku Arabiju) i bila je uz njega na turniru.

Pre tri godine ona je ispričala kako se kod njega rodila ljubav za tenis:

Pratio je Rolan Garos i rodila se ljubav prema tenisu, zahtevao je da počne da trenira, muž se raspitao, našao je trenera i tako je počeo da trenira. Njemu je fascinantna bila borba za svaki poen, to mu se najviše svidelo. Kupila sam mu obične, plastične rekete, udarao je loptice po ceo dan, onda bi isto radio kod kuće, udarao je loptice o zid, morao sam da mu bacam, a jedna od sestara mu je stalno držala peškir, da se briše, skidao je sve poteze tenisera.

Jedno je izvesno, Novak će u ovom momku imati dostojnog naslednika!

Autor: mondo.rs/redportal.rs