IZGUBIO još jednu TITULU! 🤔

Španski teniser Karlos Alkaraz izgubio je od Nikolasa Đarija u polufinalu Buenos Ajresa (7:6, 6:3), što je još jedan neočekivan poraz za najtalentovanijeg na svetu. Svi su očekivali da Alkaraz odbrani titulu u Argentini, ali umesto toga izgubiće bodove u trci za Novakom Đokovićem.

Alkaraz je prošle godine dobio 250 bodova za osvajanje Buenos Ajresa, dok je "odbranio" samo 90, što će reći da će na ATP listi od ponedeljka imati 160 bodova manje. Preciznije, Novak Đoković će zadržati svojih 9.855, dok će Karlos Alkaraz biti sada na većoj distanci sa 9.095. Još dalje će biti Danil Medvedev koji gubi 500 bodova jer ne igra u Roterdamu i imaće 8.265, dok četvrti teniser sveta Janik Siner može da pobedom u finalu protiv De Minora zaradi dodatnih 200 u odnosu na prošlu sezonu. Trenutno je na 8.070, odnosno može na treće mesto.

Alkaraz je pobeđen za nepuna 2 sata. Pobedio ga je 21. teniser sveta, koji će se za titulu boriti protiv Dijaza Akoste, domaćeg predstavnika. Sada je pred Alkarazom mnogo pitanja pošto je bez osvojenog turnira još od titule na Vimbldonu, nakon kog je počelo "proklestvo".

Onneće odmarati, već će odmah putovati u Rio, kako bi igrao turnir iz serije 500, a brani finale (300 bodova). A tek potom stiže u SAD gde je osvojio Indijan Vels i igrao polufinale Majamija. Još mnogo bodova je u igri koje mora da sačuva.

Autor: mondo.rs