Nakon istrage izgubio titulu 😲

Slučaj Bobija, psa koji je navodno živeo 31 godinu, je podigao veliku prašinu u javnosti. Nakon što je preminuo u oktobru prošle godine, on je proglašen za psa koji je najduže živeo. Međutim, ova titula mu je nedavno oduzeta.

Iz Ginisove knjige rekorda su se oglasili i rekli da nemaju dovoljno dokaza, kojima bi Bobija zadržali kao rekordera. Oni su odlučili da sprovedu istragu nakon što su mnogobrojni naučnici izrazili sumnju povodom Bobijeve dugovečnosti.

Ključni dokaz je bio mikročip koji je uzet iz baze podataka portugalske vlade. Pokazalo se da kada je čipovan, nije bilo potrebno dostaviti dokaze o starosti za pse rođene pre 2008. godine. Bez tog ključnog dokaza, ne postoji mogućnost da se Bobijeva starost zaista i dokaže.

Za sada nije poznato ko će biti proglašen za novog rekordera, a iz Ginisova knjiga rekorda je poslala jasnu poruku da se nada da će se vlasnici pasa javiti.

Bobi je uginuo u oktobru prošle godine, a njegov vlasnik je tvrdio da je živeo 31 godinu i 165 dana. Mnogo je prašine podigao njegov način života koji je njegov vlasnik propagirao kao tajnu dugovečnosti.

Vlasnik je tvrdio da je Bobi živeo miran život, da nije znao šta je povodac, a da je jeo ljudsku hranu, ali potopljenu u vodu, kako bi se otklodnili štetni začini. On je bio alentejski pastirski pas. Prosečan životni vek ovog psa je 12 do 14 godina, te nije čudno što se Bobijeva dugovečnost dovela u pitanje.

Autor: redportal.rs