Beogradski aerodrom je uvršten među prvih pet evropskih aerodroma po povećanju broja putnika prema statistici ACI World 👏🏻

Aerodrom NIkola Tesla (BEG) dočekao je svog 7.000.000 putnika, preciznije putnicu, Aleksandru Kandić koji je danas krenula sa Lisabon letom JU492 Air Serbia.

Aleksandra su, kako se vidi na fotografijama dočekali generalni direktor Belgrade Airport Fransoa Berizo i prvi čovek operativnih poslova Air Serbia, kapetan Milan Malović, prenosi Telegraf.

Gospođa Kandić je od srpske nacionalne avio-kompanije na poklon dobila vaučer za dve karte Air Serbia, do bilo koje od destinacija u mreži.

- Aerodrom Nikola Tesla je matična baza i vitalno čvorište srpske nacionalne avio-kompanije i zato smo izuzetno srećni što možemo zajedno da proslavimo ovako veliki uspeh - navodi avio-prevoznik i napominje da je u postignutom rezultatu 7 miliona opsluženih putnika "više od polovine njih letelo je upravo Air Serbia"

Kako je Aero Telegraf već pisao, beogradski aerodrom je uvršten među prvih pet evropskih aerodroma po povećanju broja putnika prema statistici ACI World. 👏🏻👏🏻

Tokom prva tri kvartala godine Aerodrom Beograd je opslužio 5.951.755 putnika, što je povećanje od 42,5% u odnosu na prošlu godinu i povećanje za 25,2% u odnosu na pretpandemijsku 2019.

Autor: Telegraf