Neke velike kompanije su suspendovale oglašavanje na društvenoj mreži X, a među njima su Apple, Sony, Disney, Comcast i Paramount.

Kompanija X Ilona Maska podnela je tužbu protiv grupe za nadzor medija Media Matters, tvrdeći je u svom prošlonedeljnom izveštaju pogrešno prikazala verovatnoću da će se reklame za vodeće svetske brendove pojaviti pored ekstremističkih objava na platformi X.

Kako prenosi CNN, tužilac tvrdi da metodologija testiranja grupe Media Matters ne pokazuje to kakvo je realno iskustvo korisnika na društvenoj mreži X.

- Media Matters je svesno i zlonamerno prikazala objave oglašivača na platformi društvenih medija X pored marginalnih neonacističkih i rasističkih sadržaja, a zatim su ove slike predstavljene kao tipično iskustvo korisnika platforme - navodi se u tekstu tužbe. Grupa za nadzor medija Media Matters je ovu tužbu nazvala neozbiljnom, prenosi The Economist.

U četvrtak je ta grupa saopštila da je otkrila da su se oglasi za vodeće brendove pojavljivali pored objava na platformi X koji promovišu nacizam, prenosi Telegraf. Neke velike kompanije su suspendovale oglašavanje na društvenoj mreži X, a među njima su Apple, Sony, Disney, Comcast i Paramount.

Autor: Telegraf.rs