Četvrtak, 23. novembar, u 18 sati

Posle Vodiča kroz ljubavnu istoriju Beograda i Beograda kroz ključaonice 100 kuća, pred čitaocima je nova knjiga Nenada Novaka Stefanovića Srbija opisana kućama, treća iz ovog specifičnog serijala, koja se na interesantan i nesvakidašnji način bavi arhitekturom, istorijom i ljudskim sudbinama 📖📗.

Promocija knjige zakazana je za četvrtak, 23. novembar, u 18 sati, a održaće se u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

O knjizi će, pored autora, govoriti Bojan Kovačević, arhitekta, dr Zoran Janjetović, istoričar, i Dubravka Dragović Šehović, urednica.

– 'Srbija opisana kućama', kao treći deo trilogije o kućama, sveobuhvatniji je, ne samo po tome što nas autor vodi izvan prestonice, u Čačak, Kruševac, Niš, Leskovac, Vršac, Sombor i na Kosovo i Metohiju – Novo Brdo, već i po vremenskom rasponu: Pokušao sam da ispričam šta se sve dešavalo na ovom našem srpskom tlu odvajkada. Otuda je podnaslov ’Od Lepenskog vira do Bloka 23’, prve kuće i poslednji izdanci brutalizma – kaže autor.

Knjiga je podeljena u 44 segmenta, epohe; opisane su 44 kuće koje postoje, te je ova knjiga i pouzdan vodič kroz Srbiju jer podaci nisu fikcija 👇🏻👇🏻👇🏻

Iz nje može dosta toga da se nauči, kao što sam i ja naučio o svojoj zemlji. Zaista, nije fraza kad se kaže ’Upoznaj svoju zemlju da bi je više voleo’. Prokrstario sam Srbijom, svaku kuću dodirnuo i prošao sam kroz arhive i porodična predanja. Pred čitaocem je otvoren čitav novi svet iz komšiluka.

Autor: redportal.rs