Bivši golman Partizana analizirao je situaciju u vezi potencijalnih reprezentativaca 👇

Večeras se u prijateljskom meču sastaju selekcije Belgije i Srbije, a Ranko Stojić, nekadašnji golman Partizana, Dinama Zagreb, Standarda iz Liježa i reprezentativac Jugoslavije je jedan od najkompetentnijih ličnosti za napravi paralelu i objasni gde su ovom trenutku Orlovi i Crveni đavoli.

On je u razgovoru za Kurir prokomentarisao predstojeći meč naše selekcije 👇:

Meč sa Belgijom u pripremi utakmice za Bugarsku ne može mnogo da nam koristi. Oba selektora će kombinovati, ali poznavajući Belgijance oni će utakmicu igrati u jakom intenzitetu. Biće mnogo trčanja. Ako Srbija bude trčala, možemo napraviti dobar rezultat. Belgijanci su uvek takmičari, učiniće sve da dobiju tu utakmicu

Srbija i Belgija su u ovom trenutku na prekretnici 👇:

Srbija i Belgija su u sličnoj situaciji. Oni su u procesu smene generacija. Tadić je u godinama, Mitrović, Sergej i još nekoliko igrača mogu da igraju još 1, možda 2 ciklusa. Potrebna nam je sveža krv. Pričam to stalno. Nismo poslali dobru poruku srpskim momcima rođenim u inostranstvu na primeru Lazara Samardžića. To se tako ne radi. Taj momak je morao u svakoj utakmici kvalifikacija da igra makar pola sata. Lazar igra na ozbiljnom nivou, u jakoj ligi. Sigurno se i Dušan Tadić ne bi ljutio da malo odmori, i njemu je važna svežina.

U ovom trenuku nekoliko igrača srpskog porekla još nije odlučilo čiji će dres poneti 👇:

Hvalio sam u više navrata stručni štab i selektora Stojkovića, direktora Stojanovića, zbog Lazara Samardžića. Videćemo u budućnosti koliko smo sa njim dobili. Opet, ne sviđa mi se narativ oko Aleksandra Pavlovića iz Bajerna. Deluje mi da je Piksi bio nespreman za to pitanje. Svaki detalj je važan, zato je po Srbiju loše ono što je izjavljeno vezano za Pavlovića. Čita to taj momak, njegovi roditelji, agenti... Zato me sve podseća, gledajući realno, na amaterizam. Izgubili smo Filipa Ugrinića, debelo kasnimo oko Dariana Maleša, a posebno oko Stefana Bajčetića. Taj momak igra kapitalnu poziciju, to su "šestica" i "osmica", a momak je profil modernog igrača.

Posebno je zanimljiv mladi vezista Liverpula Stefan Bajčetić, sin nekadašanjeg Zvezdinog igrača Srđana Bajčetića 👇:

Oko Stefana Bajčetića nije učinjeno dovoljno. Mora to mnogo bolje, trebalo bi da znaju ljudi iz Saveza. U Liverpulu je neko morao da bude koliko god treba. Srbija nema luksuz da gubi igrače kao što su Bajčetić, Maleš ili Ugrinić! Taj luksuz možda mogu da imaju Englezi i Francuzi. Mi Srbi ne! Mi smo daleko od toga. Svaki igrač je kapitalan i svaka reč izrečena u javnosti je važna. Ima još naše dece i moramo da ih privolimo da igraju za Srbiju. Svim sredstvima.

Autor: Nogomania.rs