U gradovima se može očekivati između 22. i 25. novembra

Gledajući u globalu do kraja godine ne bi trebalo da bude većih nevolja sa vremenskim prilikama u Srbiji, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Ipak, prvi sneg na planinama može se očekivati već ovog vikenda, a u gradovima između 22. i 25. novembra. 🌨️

Nakon sunčanih dana početkom ove nedelje, od sredine se može očekivati zahlađenje, ali bez ozbiljnih padavina do kraja meseca.

Nekog ozbiljnog zahlađenja i ozbiljnih padavina nema do kraja meseca, osim, na planinama. Danas je bilo sunčano svuda, osim na krajnjem severu, eventualno je bila poneka kap kiše. Maksimalne temperature bile su daleko iznad proseka - kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Noć između utorka i srede donosi nam promenu vremena, najavljuje Todorović.

Noć nam donosi manji pad temperature i kišu i malu verovatnoću za sneg u višim planinskim predelima, tipa Kopaonik. Malo jače zahlađenje stiže nam u petak na subotu i subotu na nedelju. Tada bi bilo snega u planinskim predelima iznad 700 i 800 metara nadmorske visine. Stvarao bi se snežni pokrivač na visinama od 1.000 metara, pa naviše. To bi bilo između 5 i 10 cm snega - saopštava Todorović.

Kaže da je sledeća prilika za sneg između 22. i 25. novembra, kada postoji verovatnoća da vidimo sneg i u nižim predelima.

To je granični slučaj kiša-sneg. U slučaju svakog sledećeg zahlađenja pojačava se verovatnoća da vidimo sneg i u nižim predelima - kaže Todorović.

Nema značajnijeg zahlađenja do kraja godine

Ako izuzmem nekoliko oblačnih i kišovitih dana, što se tiče temperature i drugih parametara, ne bi trebalo da bude značajnih poteškoća do kraja godine. Jedan ili dva dana u sedmici mogu biti problematična zbog kiše. U nižim predelima temperature ostaju iznad nule, tako da je šetnja preporučljiva - navodi meteorolog Todorović.

Najavljuje da će do kraja godine biti i kišnih dana, pa čak i nekoliko dana sa snežnim padavinama, ali gledajući ukupan broj dana, ne bi trebalo da bude nevolja, prenosi Pink.rs.

Autor: pink.rs