Nepalski zvaničnici naveli da je na TikToku prisutan sadržaj koji raspiruje versku mržnju, nasilje i seksualno zlostavljanje

Vlasti Nepala saopštile su da su zabranile korišćenje aplikacije TikTok u zemlji zbog toga što, prema njihovim rečima, „narušava društveni sklad i remeti porodične strukture”.

Kako prenosi Ekonomist, ovaj potez je usledio nakon što je Vlada Nepala naredila kompanijama koje vode globalne platforme društvenih medija da osnuju lokalne kancelarije u zemlji.

Nepalski zvaničnici su naveli da je na TikToku prisutan sadržaj koji raspiruje versku mržnju, nasilje i seksualno zlostavljanje i da je on doveo do sukoba u realnom životu koji je zahtevao angažovanje snaga reda i uvođenje policijskog časa, prenosi Njujork tajms.

Bajtdens, kineska matična kompanija TikToka, nije komentarisala ovaj slučaj, ali je ranije takve zabrane nazvala "pogrešnim".

TikTok je zabranjen u Indiji od 2020. godine, a ova aplikacija izaziva zabrinutost i u SAD, EU i Kanadi zbog toga što navodno deli osetljive podatke korisnika sa kineskom vladom.

Autor: redportal.rs

#Nepal

#TikTok

#zabrana