Novak Đoković je pobedom nad Holgerom Runeom na ATP Finalu ispunio nekoliko ciljeva

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je prvu pobedu na završnom Masters turniru u Torinu pobedom nad Holgerom Runeom rezultatom 2:1 (7:6, 6:7, 6:3). 💪

Ovom pobedom u ATP Finalu srpski teniser je ostvario nekoliko ciljeva.

Nole je uspeo da po osmi put obezbedi prvu poziciju na kraju sezone na ATP listi, a narednog ponedeljka će ući u istoriju kao prvi igrač koji je stigao do 400. nedelje vladavine na teniskom vrhu.

Srbin niže rekord za rekordom, a do kraja nedelje pokušaće po sedmi put da osvoji završni turnir.

View this post on Instagram

A post shared by ATP Tour (@atptour)

IZVOR: IG / @atptour

Srpski teniser je u svom prvom meču na završnom turniru savladao danskom tenisera Holgera Runea za 182 minuta. Ovo je bio njihov peti međusobni duel u kome je Srbin ostvario treću pobedu.

Novak se nakon pobede obratio medijima i rekao da je veoma zadovoljan ovom sezonom:

- Definitivno jedna od najboljih mojih sezona. Mislim, bilo je nekoliko godina, mislim tri puta da sam osvojio tri od četiri grend slema u sezoni, poput 2011. ili 2015. Tih godina sam imao više pobeda, ali igrao sam i na više turnira. Osećao sam se veoma dominantnim na Turu - rekao je Novak.

Đoković je ove sezone igrao manje nego prethodnih godina:

- Bile su sasvim drugačije okolnosti ove godine u poređenju da nekim ranijim godinama. Igrao sam 10, 11 turnira u godini. Igrao sam veoma dobro, a najmanje od svih. Uspeo sam da igram na vrhuncu forme u pravi čas. To je ono što mi zaista mnogo znači - zaključio je svetski broj jedan.

Autor: redportal.rs