Portugalac tužio kompaniju, pa šokirao zaposlene🤩

Kristijano Ronaldo (38) kupio je medijsku kompaniju Kofina, koja rukovodi sa nekoliko značajnih portugalskih dnevnih listova, poput Koreo de Manja, Rekord i Žornal de Negosijos. Fudbaler je tako svoj biznis proširio i na medije. On je već aktivan u sferama hotelijerstva, vođenja sportskih centara, proizvodnje odeće, satova... Ipak, mnoge je iznenadilo da je kupio medijsku kuću koju je ne tako davno tužio. On je čak bojkotovao njihove izveštače kada je trebalo da im da izjavu.

On se svojevremeno nije složio se informacijom vezanom za stanje u reprezentaciji i optužio je taj medij da stvara lošu atmosferu u nacionalnom timu. Podnosio je tužbe 2011. i 2015, uz teške optužbe:

Nemam poštovanje za te novine, jer konstantno izmišljaju vesti, kontroverze, loše odnose, stvaraju lošu atmosferu u nacionalnom timu. Tako je od kada sam ušao u reprezentaciju. Konstantno napadaju nacionalni tim.

Ceo svet je znao o kojoj se medijskoj kući radi kada je Ronaldo u kampu reprezentacije 2016. jednom prilikom uklonio mikrofon sa oznakom tog medija i demonstrativno ga bacio pred svim izveštačima. Zato je i iznenađujuća njegova prva odluka kao gazde, da izrazi zahvalnost svim zaposlenima i da ih časti sa dodatnih 1.250 evra. On je svima napisao mejl: U znak zahvalnosti svim članovima ove sjajne kompanije, koji svakog dana znoje dres za nju.

Pored toga što je poslodavac široke ruke, Ronaldo je nastavio da niže i fudbalske uspehe. On ne planira da uskoro prestane da igra, jer je u dresu Al-Nasra dao 16. gol i još jednom pokazao da će proći još vremena dok ode u penziju.

Autor: mondo.rs/redportal.rs