Izjednačen je rekord Real Madrida

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik iz Surdulice rezultatom 3:1 u 13. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Zvezda je povela već u 19. minutu golom mladog Jovana Mijatovića. Na odmor se otišlo sa istim rezultatom, uprkos dominaciji ekipe Baraka Bahara.

Nakon pauze, crveno-beli su nastavili u istom ritmu, a akcija iz 54. minuta je krunisana novim golom. Strelac je bio Uroš Spajić.

Iako je Zvezda dominirala tokom čitavog meča, gosti su smanjili rezultat spektakularnim golom sa skoro 30 metara, a strelac je bio Tomašević. Ipak, domaća ekipa ništa nije prepuštala slučaju, poučeni iskustvom od ranije, gde su golove primali u završnici utakmice, a inicijativa na samom kraju je nagrađena penalom. Mladi Lučić je tokom utakmice ušao u igru i u akciji tokom 88. minuta naterao igrača Radnika da ga obori u 16 metara i sudija Nikolić pokaže na belu tačku.

Loptu je uzeo Gelor Kanga i pretvorio u gol, nakon srećnog odbitka od golmana Ranđelovića, za konačnih 3:1.

Ono što je karakteristično za ovu utakmicu je da je ekipa Crvene zvezde izjednačila rekord Real Madrida po nepobedivosti na domaćem terenu, a crveno-beli su izašli iz čak 121 utakmice bez poraza. Priliku da obori rekord imaće već 9. decembra kada na stadionu Rajko Mitić gostuje ekipa Mladosti iz Lučana.

Autor: Redportal.rs